9 mrt 2016 – Boomfeestdag Nigtevecht

In het kader van Boomfeestdag gaan 22 leerlingen van groep 7/8 van basisschool de Tweemaster in Nigtevecht een ochtend wilgen knotten op de Vechtdijk langs de Nigtevechtseweg, bij de Hoekermolen in Vreeland. Vanuit school zijn de meester en 2 ouders meegekomen. Vanuit Werk aan de Vecht zorgen Steven en Adriaan voor de begeleiding. Tegen eerdere voorspellingen in is het wel droog, maar er waait een harde oostenwind, waardoor het op de dijk, bij de instructies vooraf, onaangenaam koud is. Dus snel aan de slag! Er wordt door de groep keihard gewerkt. Regelmatig klinkt de roep “van onderen!”, hoewel soms wel eens aan de late kant. Een pientere leerling vraagt zich (terecht) af of er niet beter “van boven!” geroepen zou kunnen worden, want daar komen die takken tenslotte vandaan. In de loop van de ochtend zorgt de koude wind er wel voor dat enkele leerlingen snakken naar een opwarmpauze. Hiervan genieten we met warme chocolademelk en koek in de voormalige koeienstal van boer Meijer. Daarna kan iedereen er weer tegen en gaan alle leerlingen er weer flink tegenaan. Aan het eind van de ochtend worden dan ook de meeste knotwilgen ‘kaal’ afgeleverd en kijken leerlingen plus begeleiders tevreden terug op een zeer geslaagde knotdag.