5 mrt 2016 – Vreedenhorst

Op weg naar Vreedenhorst zijn de weilanden rondom nog wit berijpt. Al gauw breekt de zon door en stijgt de temperatuur boven nul. We pikken na een bak koffie/thee de draad weer op met de werkzaamheden van de vorige keer: fruitbomen snoeien, nestkasten schoonmaken en gedund hout uit het bos slepen. Als nieuwe activiteit komt daar vandaag het uitrijden van houtsnippers bij, op het nieuw aangelegde openbare wandelpad vanaf de weg langs het woonhuis naar het achterliggende bos. Vanwege de uitermate vochtige omstandigheden in en rond het bos is er van het snoeihout uit het bos overigens nog niets gesnipperd: de trekker zou alles kapotrijden en wellicht vast komen te zitten.

Tijdens de lunch, waarbij we wederom voorzien worden van een heerlijke soep van de hand van Kees’ moeder, kunnen we zowaar buiten zitten; in het zonnetje, met nauwelijks wind erbij, is het heerlijk. Helaas gaat de zon na een half uurtje schuil achter de wolken en wordt het een stuk frisser. Wij dus maar snel weer aan de slag!

Al met al weer een zeer geslaagde werkdag, die afgerond werd met enkele glazen appelsap uit eigen boomgaard.