18 dec 2015 – Gunterstein

Zoals gebruikelijk verzamelen we in de Werkschuur, waar we ontvangen worden met koffie en krentenbrood. We zijn met een flinke ploeg. Dat is prettig, want dan zit er goed schot in het werk. Het weer is goed, zelfs erg wam voor de tijd van het jaar.

Vandaag gaan we werken in het Engels. In dit deel van het landgoed wordt gewerkt aan het terugkrijgen van de lanen structuur. Dat betekent dat er veel opschot langs de paden weggehaald moet worden, zodat er overal weer doorzichten ontstaan. We snoeien flink, zodat er weer ruimte komt voor herbeplanting. Alle gesnoeide takken leggen we op hopen langs de paden met de “kont” naar het pad. Aan het eind van de dag kijken we met een voldaan gevoel naar de ruimte die is ontstaan. De dag wordt afgesloten met een drankje en een hapje.