25 nov 2015 – Wittensteijn

Wederom gaan we (7 man sterk), na een bakje koffie, aan de slag met de lange rij knotwilgen langs de Vecht. De lucht en de weersvoorspelling dreigen naar regen. In de ochtend valt er zo nu en dan een drupje, maar pas tegen lunchtijd wordt het natter: tijd voor de lunch met een heerlijke kop soep (champignon- of pompoensoep naar keuze). Onverwachts komt Hanno binnenstappen; hij is nog herstellende van een operatie en komt even poolshoogte nemen op de nieuwe werklocatie. Na de lunchpauze blijft het helaas regenachtig, maar we gaan stug door.

Door Pim worden ’s middags met de kettingzaag de koppen van alle geknotte wilgen bijgewerkt, zodat we aan het einde van de werkdag (onze laatste werkdag op Wittensteijn van dit seizoen) terug kunnen kijken op een ‘afgerond’ geheel. Zoals reeds verwacht zijn we tot ongeveer halverwege de wilgenrij gekomen. Er blijft dus nog het één en ander te doen. Volgend jaar verder?