28 okt 2015 – Wittensteijn

Wittensteijn is voor ons een nieuwe werklocatie. Het is een riante woonboerderij met een groot perceel grond direct gelegen aan de Vecht. Het bestaat uit een boomgaard, een weiland en een deel natuurgebied. Fantastische omgeving. Hans en Cora, de eigenaars van Wittensteijn, ontvangen ons hartelijk met koffie  en cake. We gaan snel aan de slag, want er is veel te doen. Op het programma staat het knotten van de wilgen langs de Vecht. Je kan wel zeggen dat dit een kernactiviteit van Werk aan de Vecht is. De wilgen zijn al behoorlijk uitgelopen en hebben dikke takken. Het is op de grens van handmatig of met de machine. We kiezen er voor om de takken iets hoger (waar ze wat dunner zijn) met de hand af te zagen.

Tijdens de lunch krijgen we heerlijke soep en is er nog meer cake. Na de lunch wordt enthousiast verder geknot.

Aan het eind van de dag zaagt Pim met de zaagmachine de overgebleven staken terug tot dicht bij de stam. Tijdens het knotten voert Hans zo veel mogelijk takken af met de trekker. Later slepen we de resterende takken handmatig naar de verzamelplaats.

Om kwart over drie stoppen we en gaan we moe en met een voldaan gevoel naar huis.