17 okt 2015 – Gunterstein

Vanwege de natte bodem wordt besloten om niet in het Engels te gaan werken, maar opslag te verwijderen langs de kronkelvijver helemaal achterin het bos. Hierdoor ontstaat weer beter doorzicht en tevens ruimte voor de baggeraar die deze winter de vijver uit zal baggeren. Bij een druilerig regentje gaan we met een relatief kleine groep (aanvankelijk 4, later 6 pers.) aan de slag. Gelukkig zijn ook Arnold en Bertien van de partij, waardoor de totale werkploeg toch nog een behoorlijke omvang heeft. Tot onze vreugde wordt het al vrij snel droog, zodat de lunch in de open lucht, aan de vijver, genuttigd kan worden (met overheerlijke soep van de gasbrander). Bij sluitingstijd rond 3 uur kijken we tevreden terug op een flink stuk geschoonde oever en drinken we er nog maar één op in de werkschuur bij de boomgaard.