12 sep 2015 – Gunterstein

Vandaag gaan we fruit plukken. Vanuit Werk aan de Vecht zijn er 8 personen en even zoveel personen vanuit Gunterstein. Het is prettig dat je met zo’n grote groep flink “meters” kan maken.  We worden welkom geheten door Bertien. Arnold instrueert nog eens hoe je moet plukken (en niet de appel of peer van de tak trekken) en wijst op veiligheidsaspecten, met name het gebruik van een trapje of ladder.

Afgelopen februari hebben we deze fruitbomen gesnoeid. Des te leuker dat we er nu de vruchten van plukken. We hopen in elk geval dat ons snoeiwerk voor een extra appeltje en peertje heeft gezorgd. De appels en peren worden voor het verwerken van sap naar Schulp op het Zandpad in Breukelen gebracht. De flessen worden voorzien van een eigen “Ridderhofstad Gunterstein-etiket”.  Aan het eind van de werkdag krijgt iedereen enkele flessen sap mee, zonder toevoegingen en heerlijk van smaak.