23 mei 2015 – Gunterstein

We hebben weer een goede werkdag gehad op Gunterstein. Gelukkig hield de regen al snel op. Alvorens aan de slag te gaan, hebben we het graf van Rein bezocht. Het is een heel mooie plek. We waren met 10 mensen van Werk aan de Vecht,  Bertien, zus en zwager.

De werkzaamheden bestonden voornamelijk uit het wegslepen en afvoeren van hout van omgezaagde bomen in het Engels Werk. Veel takken moesten gezaagd worden, omdat ze te groot waren om te vervoeren. Met trekker en aanhanger werd het hout naar de reeds bestaande houtril in het park gebracht. De enige rechte laan door het Engels Werk dreigt dicht te groeien. Daarom zijn lage boomtakken afgezaagd en is veel opschot aan de rand van de laan zoveel mogelijk met wortel en al weggehaald. Hierdoor ontstond weer de mooie brede laan zoals bedoeld. Het verhaal gaat dat deze rechte laan ooit de uitvalsweg naar Tienhoven was.

Vooral in deze tijd van het jaar is het “een feestje” om in het park te zijn en over de slingerpaden te lopen te midden van het prachtige frisse groen van de majestueuze bomen en de lagere begroeiing.