21 feb 2015 – Provinciale Werkdag Linschoten

Zaterdag 21 februari 2015 heeft Landschap Erfgoed Utrecht, in samenwerking met Landgoed Linschoten en KNNV Werkgroep Landschapsbeheer Stichts-Polderlandschap, haar gezamenlijke werkdag gehouden. Uit de gehele provincie Utrecht waren zo’n 75 vrijwilligers van verschillende lokale vrijwilligersgroepen landschapsbeheer aanwezig.

Buitenplaats Linschoten

Met Werk aan de Vecht waren we met 14 mensen vertegenwoordigd.

Ondanks enkele winterse buien werd er hard gewerkt. Een bosrand over een lengte van zo’n 500 m hakhout werd afgezet zodat er weer een mooie struiklaag ontstaat. Het afgezette hout is in takkenrillen verwerkt. Na een halve dag werken was al een groot deel van de klus geklaard en was het tijd voor soep en broodjes in het koetshuis van landgoed Linschoten. Een aantal vrijwilligers ging ’s middag na de pauze nog ijverig door. In totaal is er zo’n 1.500 m2 hakhout afgezet.

We kunnen terug kijken op succesvolle dag met vooral veel (zaag)plezier.