10 jan 2015 – Vreedenhorst

Na een bak koffie/thee begonnen we met de werkzaamheden. Nadat Kees in het bos, ter dunning, wat jonge bomen met de motorzaag had omgelegd, was aan ons de taak die uit het bos te slepen en van hun takken te ontdoen. De stammen worden t.z.t. tot brandhout gezaagd en de takken tot spaanders verwerkt. Afvoer van de stammen m.b.v. de trekker lukte slecht vanwege de drassige ondergrond. Daarnaast werd er een steenuilennestkast geïnstalleerd in een grote wilg achterin het bos en werd er door een paar mensen al een begin gemaakt met het snoeien van fruitbomen. Tussen de middag kregen we een heerlijke soep geserveerd van de hand van Kees’ moeder. Tijdens die lunch in de serre begon het ook te regenen, maar gelukkig hield de regen al vrij snel weer op, zodat we weer droog verder konden werken. Helaas bleken wel een aantal buiten de serredeur liggende schoenen water gemaakt te hebben. Achteraf gezien bleek de ergste regen overigens net ten noorden van Vreeland langs gegaan te zijn.

Aan het einde van de werkdag kregen we van Kees een fles heerlijke appelsap uit eigen boomgaard mee. Dank daarvoor!