1 nov 2014 – Gunterstein

Ridderhofstad Gunterstein, Breukelen

Het is weer Nationale Natuurwerkdag. Net als vorig jaar werkt WadV op deze dag op Gunterstein, tezamen met een zevental andere mensen, waaronder wethouder Van Rhee van de gemeente Stichtse Vecht (o.a. verantwoordelijk voor natuur- en milieuzaken). Het weer is uitstekend (zon, 18 graden) en de stemming opperbest.

De eigenaren van Gunterstein, Rein en Bertien Koole, hebben subsidie gekregen om de Engelse tuin op te knappen. De brug ernaartoe is vernieuwd en nu is het moment aangebroken om de beplanting aan te pakken: tussen de parkbomen en –struiken is veel onbedoelde opslag en die wordt nu weer verwijderd. Op de vrijkomende plaatsen zullen binnenkort hier en daar weer struiken geplant worden die binnen het concept passen, maar het behoud van nu weer teruggebrachte zichtlijnen wordt evengoed nagestreefd.

Tussen de middag werd er in het zonnetje geluncht  (zie foto), waarbij uiteraard ook Arnold’s heerlijke soep (met en zonder balletjes) weer rondging. Na een afsluitend sapje/biertje ging iedereen aan het eind van de middag weer met een voldaan gevoel naar huis.