6 sep 2014 – Gunterstein

Afhooien

Vandaag zijn we met 8 man.  We gaan afhooien op het verlengde van de Lindelaan.

Het gaat om het achterste deel van de laan waar geen  lindebomen meer staan. Het pad was vol gegroeid met ruig gras. Het ruige gras was tevoren al  gemaaid. Het is onze taak om het gemaaide gras bij elkaar te harken tot hopen en op een kar te laden. Het gras wordt naar een centrale plaats gereden en daar wordt er een hoge hooistapel opgeworpen.

De bedoeling was om het doorzicht van de Lindelaan te verlengen. Het deel wat wij afhooiden heeft geen schaduw van bomen. Hierdoor is het totale doorzicht van de Lindelaan, gezien vanuit het kasteel een doorzicht  van  donker naar licht. Hoe mooi is dat.

We hebben heel wat grof gras geharkt, er zijn heel wat vrachtjes met 2 tractoren gereden, het achteruit rijden met een kar werd stevig geoefend, Steven heeft heel wat bramentakken weggesnoeid (tot bloedens toe) en de hooistapel werd  onder bezielende leiding van Adriaan steeds indrukwekkender. Tot slot werd de arbeid beloond met een picknick in de Lindelaan met heerlijke soep en afgesloten met een glas wijn bij de Tabaksschuur.