12 juli 2014 – Gunterstein

Op zaterdag 12 juli werd door 9 vrijwilligers samen met tuinman Arnold gewerkt op het achterste deel van de Lindenlaan. Het werk bestond deze keer uit het afvoeren van het ruige maaisel (gras, kruiden en dode takken) onder de lindebomen. Het maaisel werd bijeengeharkt, op karren geladen en langs één kant van de laan in een langgerekt hooilint langs de oever verwerkt. De op het landgoed aanwezige ringslangen, kikkers en padden zullen daar baat bij hebben.

De beide trekkers die bij de werkzaamheden gebruikt werden, werden deze keer uitsluitend door vrouwen ‘bemand’, zoals ook op de bijgaande foto’s te zien is.

Na een heerlijke lunch met soep en sap onder de lindebomen werd het laatste hooi bijeengeharkt en werden nog wat takken van een omgewaaide linde in een takkenril verwerkt. Hierna volgde nog een rondleiding van Arnold langs de diverse fruitbomen en –struiken, waarbij hier en daar ook wat gesnoept kon worden (pruimen, rode en zwarte bessen, kruisbessen, enz.). Al met al weer een zeer geslaagde dag met prima weer.