31 mei 2014 – Jaarafsluiting : Tienhoven

Op 31 mei zijn bijna twintig vrijwilligers gaan varen op de Molenplas in Tienhoven.

Dit gebeurde met een fluisterboot van Staatsbosbeheer en met twee kano’s. Onderweg kregen we deskundige uitleg over dit prachtige natuurgebied. We gingen ook aan land op bewegend trilveen. De gids liet zien hoe nat dit is door een handje aarde uit te wringen (foto).

Ook zagen we vlees-etende plantjes (foto) en zeldzame orchideëensoorten.

Na afloop genoten we van een heerlijke lunch buiten door de Rivierkeuken. Veel dank aan onze sponsors voor deze dag: Gunterstein en Vreedenhorst, aan Hanno en Rogier die met hun kano’s meevoeren en aan de vrijwilligers van Staatsbosbeheer:

Klaas Koornwinder, onze gids en Rebekka Nieuwenhuizen, contactpersoon en organisator.

We kunnen er weer een werkjaar tegenaan ………