29 mrt 2014 – Vreedenhorst

Mede door het prachtige weer gaan we goed gestemd van start.

Deze dag strooien we een extra laag houtsnippers over de paden door het parkbos.

Ruim 10 jaar geleden heeft Kees het bos aangeplant. Om aan de subsidievoorwaarden te voldoen moest hij veel relatief kleine bomen planten. Langzamerhand groeien ze steeds meer uit en is het tijd om het bos uit te dunnen. Dat betekent: houtsnippers in overvloed.

We begeven ons “gewapend” met kruiwagens, grepen en harken naar het parkbos. Op meerdere plekken liggen hopen houtsnippers. In karavaan lopen we om de snippers over de paden te verspreiden. Een tractor met aanhangwagen rijdt rond om de houtsnippers zo dicht mogelijk naar de goede plekken te brengen. Vorig jaar hebben we ook aan deze bospaden gewerkt. We hebben toen gesnoeid en gezaagd om de paden aan te leggen om ze vervolgens te voorzien van een eerste laag houtsnippers.

Deze werkdag is wat later in het voorjaar en we zien de onderbegroeiing in het bos  flink uitgroeien. Speenkruid en enkele soorten stinzenplanten, waaronder daslook groeien er weelderig. Leuk dat we onze bijdrage leveren aan een bos in ontwikkeling.

Het was een relaxte laatste werkdag van het winterseizoen 2013-2014.

Het zomerprogramma volgt.