19 mrt 2014 – Gunterstein

We verzamelen bij de tabaksschuur, waar we met koffie ontvangen worden.

Vervolgens gaan we naar het deel van het parkbos dat is opengesteld voor publiek. We zien hier een fraai beeld van een Engelse landschapstuin. Een sloot met bochten met aan één kant  een rij prachtige oude eiken en aan de andere kant een weiland met uitzicht op een bosrand. Het zicht wordt echter belemmerd door de groei van veel opschot.  De werkzaamheden bestaan uit het wegknippen en omzagen van al dat opschot. Ook de wat stevigere elsen moeten er aan geloven. Gelukkig zijn we met een aardig ploegje, zodat we snel heel wat meters maken.

Er wordt ook flink aangepoot om al het snoeiwerk af te voeren en er takkenrils van te maken.

Al doende ontstaan weer prachtige doorkijkjes, overeenkomstig ons principe “zien en gezien worden”. Het was een zeer aangename werkdag, mede vanwege het prachtige weer.