30 nov & 11 dec 2013 – Natuurmonumenten

Klompweg

De werklocatie is een prachtig plekje. Het is een oeverlandje aan de Vecht van Natuurmonumenten en bestaat uit een moerasbosje, rietveld en een oude dijk van de Vecht. Laarzen of waterdicht schoeisel is geen overbodige luxe. We boffen, want het is mooi weer. Heerlijk om samen zo’n dag buiten te werken. We zijn met 13 personen. De hoofdtaak is het knotten van wilgen die op de oude dijk staan. Er zijn kanjers van wilgen bij waar we onze handen aan vol hebben. Een pracht uitdaging. Voortdurend hoor je de kreet “Van Onderen!”.  Het is in verband met de veiligheid belangrijk om van te voren goed in te schatten hoe ver de takken vallen. In het moerasbosje zijn enkele bomen gesnoeid en omgezaagd. Een touw zorgt voor de juiste valrichting.

Om een uur of drie kijken we moe en voldaan terug op een heel prettige werkdag. Op 11 december wordt het werk hier voortgezet en afgerond.