27 juli 2013 – Vreedenhorst

Afgelopen zaterdag hebben we weer een productieve werkdag gehad op Vreedenhorst.

Alles in het teken om materiaal te verzamelen voor het maken van een broedhoop. Een aantal gingen een dode boom te lijf voor de dunnere takken, anderen gingen riet maaien (met de zeis), er werd lekkere warme paarden mest opgehaald en gras gemaaid.

Net toen we op het punt stonden om de broedhoop op te bouwen barste er noodweer los. Reden voor een vervroegde lunch pauze, zelfs onder het afdakje hielden we het niet droog.

Daarna moest er toch weer echt gewerkt worden maar het weer was prima. Laagje na laagje werd de hoop opgebouwd. Kom je langs Vreedenhorst en zie je op de vechtdijk een rare hoop liggen dan is dat de broedhoop. De riet maaiers waren zo goed bezig dat we daarna met man en vrouw macht dit moesten afvoeren naar de mesthoop daar mag het nu rustig verteren om later weer te gebruiken als voedingrijke grond. De dag werd afgesloten met een bezweet en moe maar voldaan  gevoel. Op naar de volgende werkdag.