17 jul & 14 aug 2013 – Natuurmonumenten

Werkdag Fort Nieuwersluis

17 juli 2013

We zijn met z’n negenen. Na ontvangst met koffie krijgen we een rondleiding door het fort en instructies over de werkzaamheden door Eddie Nijenhujis, de boswachter van Vechtplassen / Natuurmonumenten. Tijdens de rest van de dag worden de werkzaamheden namens Natuurmonumenten begeleid door Heleen Wateeham. Zij heeft o.a. veel ervaring op Fort Abcoude.

Fort Nieuwersluis

We verdelen ons over 3 groepen. Eén groep ruimt resten van een boomhut met “toebehoren”op en sjorren een vergaan polyester bootje uit het water. M.b.v touwen en gereedschappen van Hanno hijsen we het bootje het steile talud op. Een tweede groep zaagt op een heuvel van het fort bomen en struiken om om weer een prachtig uitzicht over het water en het dorp Nieuwersluis te verkrijgen. Een derde groep snoeit verwilderde beplanting om de paden weer goed toegankelijk te maken. We sluiten af met een algehele schoonmaakactie. Een warme en leuke werkdag op een prachtig plekje in het Vechtgebied. Wordt vervolgd op 24 augustus.