22 jun 2013 Gunterstein

Gisteren ook een geslaagde werkdag op Gunterstein. We begonnen met een kopje koffie en een stukje rozijnen cake in de materiaalschuur. Als opwarmertje hebben we daar het gemaaide gras opgeharkt en bij de meiden van de pachtersboer van Gunterstein gebracht. Daarnaast hebben we ook nog bij de bomen en rondom de schuur de randen van onkruid ontdaan.Tijd voor het echte werk in het Engelse landschap, met weer 2 nieuwe krachten.Eerst moesten de gemaaide velden van het maaisel ontdaan worden; dit was te slecht voor de koeien dus hebben we een afval hoop gemaakt. Het 2e veld dat  wel goed was voor de koeien  heeft nog 3 vrachten opgeleverd. Na de eerste vracht van dit veld begon het te regenen, gelukkig voor 3 van ons waren we toen net in de stal om het gras bij de dames te verspreiden en te ontdoen van de zuring en andere dikke stelen. Houden de dames niet van.Voor de anderen was het geluk dat het lunchtijd was. Heerlijke groentesoep met ballen, krentenbollen, appels, bananen, sapjes etc. Naast onze eigen lunch echt te veel. Met een volle buik en het vooruitzicht dat er geen buien meer in de buurt zouden zijn, zijn wij weer aan het werk geslagen. Ondertussen was er ook al een start gemaakt om een overwoekerd stuk van een slootkant vrij te maken. Ziet er keurig uit en de rest gaat gemaaid worden. En de rand van de vijver is ontdaan van brandnetels, een hachelijk klusje met van die stengels die ruim 1 meter hoog zijn.De rest van het gras werd afgevoerd, eerst naar de koeien en van het 3e veld moest het over een eerder gemaaid grasland verspreid worden. Arnold hoopt zo stinzeplanten ook in het ander veld te krijgen. Als je dan toch bezig bent hebben we nog wat lucht gecreëerd rond de Tulpenboom (waarvan het hout heel kruidig en citroenachtig ruikt) en in de randen rondom het veld. Wat je met 7 man toch een verschil kan maken, maar je ziet dan ook juist weer heel goed waar er nog gewerkt moet worden. Na deze dag nog even nageborreld in de materiaalschuur.