19 jun 2013 – Gunterstein

Vandaag hebben we op Gunterstein gewerkt. We waren met 7 vrijwilligers. Hans, een nieuwe collega-vrijwilliger was er vandaag voor het eerst bij. Fijn dat de groep weer is uitgebreid.

De voorspelde hitte viel gelukkig erg mee. De ontvangst door Arnold en Rein met koffie, aangevuld met iets lekkers van Hanno was een prima start van de werkdag in het Engelse parklandschap van Gunterstein. Iedereen was het eens over de prachtige werkplek te midden van eeuwenoude bomen, bosschages, kronkelende paadjes en grasveldjes. Om die grasveldjes ging het. Nadat het hoge gras gemaaid was met de vingerbalk moesten wij afhooien. Met het trekkertje met de aanhangwagen werd het vers gemaaide gras naar de naburige boerderij gebracht. De koeien waren er dol op.

Arnold zorgde tijdens de lunch voor een heerlijke koude aspergesoep, koffie, fris en fruit bij het tuinhuis in het park. De middag ging verder met afhooien, het onkruid vrij maken  van bomen en struiken en het trekken van brandnetel. Om 15.00 uur sloten we de dag af met drinken en een heerlijk fris stuk meloen.