26 feb 2013 – Boomgaard Griffioen

Het is duidelijk beter weer dan de vorige keren op deze locatie. Vandaag is Gerrit Vink, een oudgediende knotter en een ervaren vuurtjesstoker in ons midden. We gaan de afgezaagde takken verbranden. Er is een brandvergunning geregeld, de windrichting en -sterkte zijn oké, dus we kunnen aan de slag, na ook nog de brandweer en de politie ingeseind te hebben. Er worden 2 brandstapels gemaakt. De eigenaar van de boomgaard, boer Griffioen, komt ook nog even kijken en we besluiten in overleg met hem om ook ‘afval’ uit de boomgaard te verzamelen en op de brandstapels te gooien: dode takken en ook enkele dode fruitboomstammen. Tussentijds komt bovendien ook de politie nog even langs om te bezien of alles volgens de regels verloopt. Kort na lunchtijd ligt al het hout op de brandstapels, zodat het merendeel van de 11 vrijwilligers reeds naar huis kan gaan. Enkele personen blijven achter om het vuur te begeleiden en aan het eind van de middag het vuur te doven. Al met al een bijzondere ervaring, deze stookdag!